Lekker!

Samen één

Eens in de zoveel tijd ben ik met Pasen jarig. Eerste Paasdag, tweede Paasdag of ergens in de dagen eromheen. Het is ook ieder jaar weer afwachten wat het weer me brengt op deze dag. Ik heb jeugdfoto’s dat we in de tuin mijn verjaardag vieren of in ieder geval mijn partijtje. Ik heb echter ook herinneringen aan sneeuw, regen, kou of onstuimig weer. Het maakt mij op zich niets uit, ik bedoel, verjaren doe je toch…

Toch is het wel extra feestelijk als je op eerste Paasdag jarig bent. Het voelt zo lente-achtig. Zo nieuw, zo pril! Ik bedacht me dus een paar maanden geleden dat ik dit jaar dan wel met het hele gezin, ouders en schoonouders erbij, een keer gezellig wilde brunchen. Samen de lente beginnen. Ik had zelfs al een leuk restaurant, middenin het bos, uitgezocht. Eerst een lekkere wandeling maken om vervolgens met z’n allen aan te schuiven aan een lang gedekte tafel met allemaal kleine gerechtjes. De tafel zou ik laten versieren met bloemen en kleine kaarsjes en ik gokte op een mooie dag, zodat we lekker op het terras onder de hoge bomen zouden kunnen zitten.

Maar ja, toen kwam de Coronacrisis en de rest is ‘history’…

Gelukkig woont toevallig Middelste eventjes thuis, dus die viert alles toch nog een beetje mee. De anderen spreken we met Skype, telefoon en ik ben ondertussen bedolven onder de kaarten, app-jes en berichtjes.

Voor de verandering heb ik besloten om vandaag eens om te denken. Niet mijn verjaardag, maar heel Europa vier ik vandaag. En dus zijn we de dag begonnen met French toast, glaasje vers sap van Spaanse sinaasappels en een Italiaanse cappuccino. Ergens vandaag zijn er wat Belgische bonbons en er liggen toastjes met Zwitserse kaasjes om te snoepen. Vanavond staat er een kippetje op het menu, met Spaanse Paella en Griekse olijven. Duitse wijn voor mij, Belgisch bier voor de mannen. Als toetje heb ik Nederlands roomijs, Eierlikör en slagroom. En voor de liefhebber nog een kopje cappuccino met Vin Santo en zelfgebakken Cantuccini. En van dit laatste geef ik het recept. Mijn cadeautje aan jullie.

Fijne Paasdagen en… blijf gezond!

Italiaanse Cantuccini met een twist

Nodig:
1 sinaasappel (of Minneola)
270 gram bloem
150 gram fijne tafelsuiker
3 eieren
2 theelepels vanille extract
snuf zout
150 gram ongepelde amandelen
Spuitzak met grote opening (ik neem vaak een plastic zak, waar ik een hoek vanaf knip)

Verwarm de oven op 170 graden. Rasp de schil van de sinaasappel, maar pas op dat je niet het wit mee raspt, dat is bitter namelijk. Mix alle ingrediënten door elkaar tot een smeuïge massa (ook de hele amandelen dus!).
Doe het beslag in de spuitzak en spuit op een bakplaat, waarop je bakpapier hebt gelegd, twee of drie lange rijen van je beslag.
Schuif de bakplaat in de oven en bak in 20-25 minuten de rijen goudbruin.
Haal de bakplaat uit de oven en snij plakjes van 1 cm. Het beslag is nog niet helemaal hard, dus dat klopt. Leg de plakjes op de zij en droog deze nog 10 minuten in de oven op 100 graden.
Haal de koekjes uit de oven en laat ze hard worden aan de buitenlucht.

Bellissimo!

You Might Also Like...

13 Comments

  • Reply
    Marjan
    12 april 2020 at 10:55 am

    Hartelijk gefeliciteerd en maak er een gezellige dag van! Het recept ga ik zeker uitproberen, ziet er heerlijk uit.

  • Reply
    Yvonne
    12 april 2020 at 11:09 am

    Beste Gwennie, van harte gefeliciteerd! Je maakt er iets van, hoe moeilijk ook in deze tijd.

    Fijne dag verder, groetjes uit Dordrecht.

    Yvonne

    • Reply
      Gwennie
      12 april 2020 at 11:46 am

      Dank je wel!! En jij ook fijne Paasdagen! Xx

  • Reply
    Dorothé
    12 april 2020 at 4:27 pm

    Proficiat Gwennie. Het is dit jaar zoals het is en jij dealt daar heel mooi mee. Ik bak ook wel eens die koekjes. Ik ga jouw variant proberen.

    • Reply
      Gwennie
      12 april 2020 at 4:50 pm

      Dank je wel! En het is een aanrader. Makkelijk en lekker 🙂 #koekjes

  • Reply
    Dorien
    12 april 2020 at 4:28 pm

    Van harte gefeliciteerd met je verjaardag!
    Heerlijke tijd, de lente.
    Groetjes uit een zonnig en winderig Denemarken

    • Reply
      Gwennie
      12 april 2020 at 4:49 pm

      Altijd een mooie tijd! De lente… 🙂 En dank voor de felicitaties

  • Reply
    Sandra
    12 april 2020 at 6:34 pm

    Van harte gefeliciteerd!! Ik hoop dat je toch een heel fijne dag hebt gehad! En bedankt voor het recept!

    • Reply
      Gwennie
      13 april 2020 at 11:28 am

      Ik heb eigenlijk gewoon een heel fijne dag gehad! Thanks Xx

  • Reply
    schrijfsels
    13 april 2020 at 11:23 am

    Nog van harte! Het was qua weer in ieder geval een fijne dag om jarig te zijn

    • Reply
      Gwennie
      13 april 2020 at 11:28 am

      Dank je wel! Het was een heerlijke dag om jarig te zijn!!

  • Reply
    Morgaine
    15 april 2020 at 9:51 am

    Ik zit te denken nu, zal mijn kleinzoon ooit met Pasen jarig kunnen zijn, kan het zo vroeg vallen ook, 9 april dus, kortom een paar dagen voor jou, werd mijn kleinzoon 2, en ik snap je helemaal… eindelijk eigen huisje, plannen voor groot feest met de familie, en dan dit… ook wij hebben het anders opgelost natuurlijk, cadeautjes bij haar laten leveren, en met videochatten via app, samen de cadeautjes uit pakken, hahaha het was een hele ervaring!

    En nu, ook voor jou nog, van harte gefeliciteerd met jouw verjaardag!

    X

    • Reply
      Gwennie
      18 april 2020 at 8:40 am

      Dat kan zeker! Volgens mij is de vroegste Pasen ergens rond 22 maart zelfs! Dus hij zal zeker een keer met Pasen jarig zijn 🙂

Leave a Reply