Lekker!

Herfstig soepje

Als het herfst wordt en alles weer wat donkerder is, vind ik het altijd heerlijk om wat extra warmte, gezelligheid en licht in huis te brengen. Kaarsjes aan, houtkachel weer lekker laten branden, potten met verwarmende thee binnen handbereik en regelmatig een lekker soepje op het menu.

Deze pompoensoep is erg favoriet bij ons. Niks te flauw, niks te waterig, precies goed!

Nodig:
Scheut olijfolie
1 (biologische) pompoen, in blokjes gesneden (wel eerst even schillen!)
2 uien, gesnipperd
2 teentjes knoflook, geperst
1 grote winterpeen, in blokjes gesneden
groot stuk verse gember, geraspt
1 tot 2 theelepels komijnpoeder
flinke eetlepel verse koriander, fijngesneden
1 liter (groenten)bouillon
verse peper
flinke draai aan chilivlokken molen
scheut kookroom
geroosterde pompoenpitten

En nu maken:
Doe in een grote pan een flinke scheut olijfolie en bak hierin de uien en knoflook goudgeel. Voeg dan de gember, koriander en komijn toe en blijf roeren. Niet laten aanbranden!
Dan de pompoen- en wortelblokjes erbij, even flink blijven roeren. Giet dan de bouillon erop en breng alles aan de kook.
Na ongeveer 20-25 minuten zijn de wortel- en pompoenblokjes wel zacht geworden. Pureer dan alles met de staafmixer mooi glad.
Dan alleen nog op smaak brengen met de peper en de chilivlokken.

Ik serveer dit met in iedere kom een scheutje kookroom, een paar blaadjes koriander en wat geroosterde pompoenpitten. Erbij natuurlijk warme pompoenbroodjes met een lik gezouten boter.

Smakelijk!

You Might Also Like...

10 Comments

  • Reply
    Dorien
    4 november 2019 at 6:27 pm

    Lekker hè. Ik gebruik hokaido pompoen; die hoef je niet te schillen.

    • Reply
      Gwennie
      6 november 2019 at 6:30 am

      Die doe ik wel heel vaak in de curry, inderdaad omdat je hem niet hoeft te schillen!

      • Gwennie
        15 november 2019 at 6:48 pm

        Volgens mij best wel gezond… 😉

  • Reply
    Sandra
    5 november 2019 at 6:29 pm

    Ik vind pompoensoep ook echt comfort food.

    • Reply
      Gwennie
      6 november 2019 at 6:30 am

      Dat is het he? Comfort food…

  • Reply
    Yvonne
    14 november 2019 at 9:31 pm

    Leuk om te bereiden en smaakt inderdaad heerlijk. En vast ook wel gezond!

    Yvonne

  • Reply
    Helena
    18 november 2019 at 9:09 am

    Ik ga hem maken binnenkort!! 🙂

  • Reply
    Morgaine
    18 november 2019 at 10:43 am

    Ik mis de sambal, hahahaha 😉 Koriander, ik behoor tot hen die het naar zeep vind ruiken en smaken, dus nee 😛 Platte peterselie, goeie vervanging. ipv komijn, al eens goede gele kerrie/curry geprobeerd? 😉 Zo zie je maar weer.

    Om te binden, geen kookroom, maar 2 a 3 aardappels in blokjes mee koken. 😀

    X

    • Reply
      Gwennie
      18 november 2019 at 1:12 pm

      Kookroom doe ik er niet bij om te binden hoor…. gewoon voor ‘de lekker’! ?

Leave a Reply